Kasza gryczana z pieczarkami i słodką kapustą.

Kasza gryczana z pieczarkami i słodką kapustą.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Kasza gryczana jest bardzo zdrowa,w połączeniu z pieczarkami i kapustą wyszło pyszne danie:)

Składniki

  • 200g kaszy gryczanej
  • 1/4 główki słodkiej kapusty
  • 400g pieczarek
  • 2 cebule
  • tłuszcz do smażenia
  • pieprz,sól oraz suszony lubczyk

Przygotowanie

  1. Cebule pokrojone w kostkę zeszklić,dodać drobno poszatkowaną kapustę i smażyć do miękkości kapusty.

    Dodać pokrojone pieczarki,dodać tłuszcz do smażenia jeśli jest potrzeba.

    Podlać szklanką bulionu,dusić 30min.Kapusta ma być miękka i zeszklona.
    Doprawić do smaku pieprzem,solą i lubczykiem.

    Ugotowaną kaszę dodać do kapusty z pieczarkami.
    Wymieszać dokłanie,doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba.

    Podawać solo lub z mięsem.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (11)

KulinarnaChwila 08 lutego
Pyszotka:)
ElMar 09 lutego
Wygląda bardzo apetycznie:)
Pycha, musze zrobic w najblizszym czasie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 200g kaszy gryczanej
  • 1/4 główki słodkiej kapusty
  • 400g pieczarek
  • 2 cebule
  • tłuszcz do smażenia
  • pieprz,sól oraz suszony lubczyk
Składniki