Kasza gryczana z pieczarkami

Kasza gryczana z pieczarkami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Od razu zapowiadamy, że to nie tylko dodatek do obiadu. Kasza niesamowicie smakuje bez żadnych mięs itp.

Składniki

  • 150 g kaszy gryczanej niepalonej
  • 150 g pieczarek
  • 1 por (biała część)
  • 1 łyżka masła ghee
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy na sypko.
    Pieczarki (pokrojone w kostkę) smażymy na rozgrzanym maśle, razem z porem pokrojonym w piórka, oprószając solą. Pod koniec dodajemy posiekany czosnek.
    Mieszamy razem z kaszą, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (2)

babeczka35 15 grudnia 2019
Pysznie :)
Maudie 15 grudnia 2019
Pyszności :)
Składniki
  • 150 g kaszy gryczanej niepalonej
  • 150 g pieczarek
  • 1 por (biała część)
  • 1 łyżka masła ghee
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
Składniki