Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza gryczana z kurkami"
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 31
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 130
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 112
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 51
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 30
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 31
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 130
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 112
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 51
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 30
Składniki
Kaszę gryczaną ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Fasolkę pokrój na małe kawałki i ugotuj do miękkości. Cebulę obierz i pokrój w kosteczkę.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę, pod koniec dodaj posiekany czosnek.
Następnie dołóż oczyszczone i umyte kurki (większe pokrój). Smaż około 10 minut, aż woda z kurek odparuje, a grzyby się zarumienią.
Wsyp kaszę gryczaną i połącz z mascarpone. Zmniejsz ogień i poczekaj, aż serek się rozpuści.
Dopraw danie solą oraz pieprzem. Podawaj wymieszane z fasolką.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax