Kasza gryczana z kremowym sosem pieczarkowym

Kasza gryczana z kremowym sosem pieczarkowym
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: basiliana
Szybkie w wykonaniu, niedrogie i smaczne danie. Kasza gryczana jest bogata w białko i błonnik, więc warto stosować ją na co dzień. Kremowy sos pieczarkowy bardzo dobrze się z nią komponuje. Z podanej ilości składników można przygotować jedną dużą porcję lub dwie małe.

Składniki

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie

  2. Cebulę zeszklić na oleju, dodać pieczarki pokrojone w plasterki i dusić ok. 10 minut. Następnie dodać przyprawy i pietruszkę.

  3. Śmietanę dokładnie rozmieszać z mąką i wodą i powoli wlewać do sosu, ciągle mieszając. Dusić przez kilka minut.

  4. Kaszę odsączyć z wody, wyłożyć na talerz i polać sosem.

Komentarze do przepisu (6)

GREGORHSPEED 22 maja 2018
Pyszny pomysł <3
Maudie 22 maja 2018
Bardzo lubię takie jedzonko :)
bryssska 24 maja 2018
Moje smaki ;-D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki