Kasza gryczana z kiełbasą i warzywami

Kasza gryczana z kiełbasą i warzywami
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Pomysł na szybkie i pożywne danie: kasza gryczana prażona podana z podsmażoną kiełbasą, brokułem i pomidorami:)

Składniki

  • kasza gryczana prażona 1 woreczek
  • pomidor 2 szt
  • brokuł mały 1 szt
  • kiełbasa śląska 2 szt
  • masło 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • przyprawa do grilla do smaku
  • cukier 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu i odsączamy.
    Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 2-3 min i również odsączamy.
    Kiełbasę kroimy w plastry, oprószamy przyprawą do grilla i smażymy na patelni na rumiano z obu stron. Następnie kiełbasę zsuwamy na bok patelni, dodajemy masło i na rozgrzane kładziemy plastry pomidora. Podsmażamy po 1 min z obu stron doprawiając szczyptą cukru i solą do smaku.
    Na talerzach układamy porcje kaszy a na niej brokuła oraz kiełbasę i pomidora wraz z sokiem /który wyciekł z pomidora/ i tłuszczem z patelni.

Komentarze do przepisu (6)

fafiatko 15 grudnia 2019
Pyszne i pelne danie!
Docherro 15 grudnia 2019
Pyszności,bardzo lubię gryczankę:)
babeczka35 15 grudnia 2019
Prosto i smacznie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kasza gryczana prażona 1 woreczek
  • pomidor 2 szt
  • brokuł mały 1 szt
  • kiełbasa śląska 2 szt
  • masło 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • przyprawa do grilla do smaku
  • cukier 1 szczypta
Składniki