Kasza gryczana z białą kiełbasą

Kasza gryczana z białą kiełbasą
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Ten tydzień jakiś krótki się wydawał, jeśli chodzi o czas do południa. Trzeba było wymyślić coś, co szybko się robi i na dodatek samo ;) No i zrobiło się :D Pysznie na dodatek ;)

Składniki

  • 100 g białej kaszy gryczanej
  • 1 duża marchew
  • 1 szklanka mrożonego groszku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka suszonej natki kolendry
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 8 pętek białej kiełbasy (cienkiej)

Przygotowanie

  1. Kaszę mieszamy z pokrojoną w kostkę marchewką, groszkiem, posiekaną cebulą i natką kolendry. Całość zalewamy bulionem, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dokładnie rozprowadzamy.
    Na wierzch układamy białe kiełbaski.
    Zapiekamy pod przykryciem 30 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

Komentarze do przepisu (12)

Bellapi 18 lutego 2017
Pyszne i sycące a do tego szybkie
bellamozzarella 18 lutego 2017
biała z kaszą...oj nie wpadłabym na to połączenie ;-))) czyli podwójna biała ;-))) ale pyszne musi... Czytaj całość »
biała z kaszą...oj nie wpadłabym na to połączenie ;-))) czyli podwójna biała ;-))) ale pyszne musi być..mniammmm :-)
Docherro 18 lutego 2017
Świetna propozycja na białą kiełbaske...super smacznie:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 100 g białej kaszy gryczanej
  • 1 duża marchew
  • 1 szklanka mrożonego groszku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka suszonej natki kolendry
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 8 pętek białej kiełbasy (cienkiej)
Składniki