Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza bulgur zapiekana z soczystym mięsem z kurczaka w rozmarynie oraz warzywami.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 165
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 165
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Por umyć, przekroić wzdłuż na cztery części, a następnie każdą z nich na kawałki o szerokości około 1,5 cm.
Por smażyć na 2 łyżkach oleju przez około 5 minut, często mieszając.
Do pora dodać pokrojoną w kostkę paprykę, dodać sól do smaku i dusić pod przykryciem przez około 7 minut.
Cukinię pokroić na kawałki i dodać do pora i papryki.
Całość nadal dusić po przykryciem przez kilka minut, następnie przełożyć do naczynia do zapiekania.
Kaszę bulgur ugotować według przepisu na opakowaniu i wyłożyć na warstwę warzyw.
Pierś z kurczaka pokroić na większe kawałki i smażyć z dodatkiem soli na oleju smakowym, często mieszając, przez kilka minut, aż z mięsa wypłynie sos. Wówczas kawałki kurczaka ułożyć na warstwie kaszy i polać sosem.
Zapiekać bez przykrycia przez 40 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.