Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kąski z indyka z papryką i groszkiem cukrowym"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Mięso oprósz solą oraz pieprzem. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z jogurtem, olejem i musztardą. Kawałki indyka polej marynatą. Wymieszaj. Przykryj. Wstaw do lodówki na około 15 minut.
Groszek cukrowy oczyść, strączki ugotuj w posolonej wodzie. Odcedź, wystudź, polewając zimną wodą. Papryki oczyść, opłucz, pokrój w kostkę.
Zamarynowane kawałeczki mięsa nabij na długie patyczki na przemian z kawałkami papryki i strączkami groszku. Szaszłyki oprósz solą oraz pieprzem. Smaż 10 minut na oleju.Źródło: Tina