Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kąski w kołnierzykach z pora i boczku"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 288
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 288
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Mięso przełóż do miseczki. Dodaj bułkę tartą, jajko i musztardę. Masę przypraw solą oraz pieprzem. Dobrze wyrób.
Z przygotowanej masy uformuj 20 niewielkich kuleczek. Por rozetnij wzdłuż, oczyść, opłucz, podziel na pojedyncze liście. Włóż je na minutę do wrzącej, posolonej wody. Następnie wyjmij i przelej na sitku zimną wodą, osusz. Plasterki boczku przekrój wzdłuż na pół.
Frykadelki owiń listkami pora i paseczkami boczku. Smaż 5 minut na rozgrzanym oleju. Cytrynę sparz, osusz, skórkę zetrzyj na cieniutkie paseczki, potem z owocu wyciśnij sok. Wymieszaj go z octem i miodem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Roszponkę opłucz, osusz. Mozzarellę porwij na kawałeczki.
Ser i listki sałaty rozłóż na talerzach. Polej sosem i posyp skórką cytrynową. Ułóż frykadelki, od razu podawaj.
ok. 35 minut 1 porcja 670 kcalŹródło: Tina