Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kąski drobiowe w kukurydzianej panierce"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Filety z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso rozetnij na 4 płaty. Lekko je rozbij i oprósz solą oraz pieprzem. Płatki kukurydziane wsyp do dużej foliowej torebki i pokrusz je np. wałkując wałkiem do ciasta albo szklaną butelką.
Pokruszone płatki przesyp na talerzyk. Na drugim talerzyku roztrzep jajko z odrobiną soli, pieprzu i chili. Przyprawione kotlety oprósz z obu stron mąką. Następnie zanurz je w jajku i obtocz w płatkach. Panierkę dobrze dociśnij do mięsa dłonią.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż przygotowane kotlety i smaż na rumiano z obu stron. Potem przełóż je na talerz przykryty liśćmi sałaty. Udekoruj pomidorami pociętymi na cząstki oraz papryczkami chili. Podawaj od razu po przygotowaniu, np. z ryżem ugotowanym na sypko.
20 min; Porcja: 380 kcal; Cena porcji: 2,65 zł;Źródło: Naj