Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kartoflanka z klopsami"
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 546
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1436
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 136
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 546
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1436
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 136
Składniki
Ziemniaki, pietruszkę i marchewki oczyść, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, wrzuć na rozgrzane masło, podsmaż. Dołóż pokrojone wcześniej warzywa, jeszcze chwilę smaż. Następnie zalej bulionem.
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 15 minut, aż warzywa będą prawie miękkie. Tosty namocz w wodzie. Mięso wymieszaj z musztardą oraz odciśniętym pieczywem. Wbij jajko. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dobrze wyrób.
Z masy mięsnej uformuj kuleczki. Włóż je do zupy, gotuj razem jeszcze ok. 10 minut. Zupę przypraw do smaku. Posyp natką.
porcjeŹródło: Naj