Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kartoflanka Magdy Gessler to sycąca zupa, która powstaje na bazie żeberek i boczku wędzonego. Wraz z dodatkiem warzyw korzennych stworzysz pyszne kolorowe danie.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 235
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 235
Składniki
Zacznij od włożenia wędzonych żeberek i boczku do dużego garnka i zalania mięsa wodą. Zagotuj. Cebule obierz, posiekaj drobno. Pokrój kiełbasę w półplasterki. Zeszklij na smalcu cebulę wraz z kiełbasą i całość dodaj do mięsa. Gotuj na średnim ogniu.
W tym czasie obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Obierz i posiekaj marchewki oraz pietruszki. To samo zrób z porem. Kawałek selera pokrój na mniejsze części. Wszystkie warzywa dodaj do gotującego się mięsa. Dopraw zupę solą, ziarenkami pieprzu, majerankiem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi.
Gotuj około 20-25 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie. Teraz wyjmij mięso i warzywa (oprócz ziemniaków). Te składniki, które będziesz jeść w zupie, dokładnie pokrój i dodaj ponownie do garnka. Zagotuj. W szklance wymieszaj śmietanę z musztardą. Dopraw zupę, gotuj jeszcze przez kilka minut.