Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp w aromatycznej marynacie.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Wykonanie: Śliwki namoczyć ,ugotować i przetrzeć. Cytrynę obrać ze skórki i pokroić. Karpia oczyszczonego, pokroić w dzwonki. Następnie natrzeć przyprawami , podsmażyć, zalać winem, skropić cytryną, przecierem śliwkowym razem z kawałkami całych śliwek, chrzanem i natką pietruszki. Całość zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni około 15 minut.