Karp w sosie z aronii

Karp w sosie z aronii
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Smak i aromat na talerzu.

Składniki

  • ½ kg fileta z karpia
  • sól do smaku
  • Pieprz cytrynowy
  • Cytryna
  • bułka tarta 4 łyżki
  • mąka 2 łyżki
  • przyprawa do grilla 1 płaska łyżka
  • jajka 2 szt.
  • oliwa z oliwek do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Filety pokroić w paski, posypać pieprzem, solą i startą skórką z cytryny wcześniej sparzoną wrzącą wodą. Wstawić do lodówki na dwie godziny. W między czasie przygotować panierkę, wymieszać razem bułkę tartą, mąkę i przyprawę do grilla. Rybę maczać w rozmąconym jajku, panierować i smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor. Przepis na sos z aronii znajdziecie na mojej stronie smakera.

Składniki
  • ½ kg fileta z karpia
  • sól do smaku
  • Pieprz cytrynowy
  • Cytryna
  • bułka tarta 4 łyżki
  • mąka 2 łyżki
  • przyprawa do grilla 1 płaska łyżka
  • jajka 2 szt.
  • oliwa z oliwek do smażenia
Składniki