Karp smażony

Karp smażony
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: leopard28
Tradycyjny karpik

Składniki

  • Świeży karp, 1 kg
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • Bułka tarta
  • jajka, 2
  • olej

Przygotowanie

  1. Rybę pokroić w dzwonka, natrzeć solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny i odstawić na kilka godzin do lodówki.

  2. Karpia obtoczyć rozbełtanym jajkiem następnie bułką tartą. Kawałki ryby położyć na rozgrzany olej.

Komentarze do przepisu (1)

Jagoda50 31 grudnia 2012
I taki karp jest najsmaczniejszy.
Składniki
  • Świeży karp, 1 kg
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • Bułka tarta
  • jajka, 2
  • olej
Składniki