Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karp na grzybach z warzywami"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 367
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 367
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Składniki
Karpia oczyść, pokrój w dzwonka i posól. W misce wymieszaj mąkę z mieloną papryką. Filety oprósz mąką i podsmaż szybko na rozgrzanym oleju. Oczyszczone podgrzybki pokrój w plastry, a kurki zostaw całe. Obierz cebulę i pokrój w półtalarki, a umyte pomidorki w cząsteczki. Nać z selera pokrój na mniejsze kawałki.
W wysmażonym sosie z karpia na patelni podsmaż cebulę i grzyby. Duś przez chwilę, dodaj pomidory, przecier pomidorowy, oliwki i bulion warzywny. Dopraw solą, pieprzem i natką z selera. Grzyby z warzywami przełóż do brytfanny. Na wierzch włóż usmażonego karpia. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 15 minut.Źródło: Na żywo