Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karmelowe żeberka wieprzowe"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 361
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 63
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 361
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 63
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 st. C. Na dnie żeliwnej brytfanny rozsypujemy warstwę cukru, podgrzewamy. Gdy zacznie się topić, dodajemy resztę cukru i podgrzewamy, aż całość stanie się płynna i zacznie dymić. Zdejmujemy z ognia, dodajemy piwo, mieszamy.
Po ostudzeniu karmelu dodajemy do niego pozostałe , w tym żeberka, i całość zagotowujemy. Odwracamy kilkakrotnie, by ze wszystkich stron okleiły się sosem. Potem wstawiamy do piekarnika na 1,5-2 godziny, aż mięso będzie miękkie.
Zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze pół godziny. Podajemy gorące w brytfannie z ryżem lub z purée ziemniaczanym.Źródło: Olivia