Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karkówka ze złotym farszem"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 60
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 88
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 415
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1143
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 60
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 88
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 415
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1143
Składniki
Dynię obierz, wyjmij pestki, pokrój w kostkę, piecz 20 minut. Pieczoną dynię rozgnieć widelcem, przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i chili.
Karkówkę umyj, długim nożem przekłuj wzdłuż. W powstały otwór wkładaj farsz dyniowy. Mięso natrzyj solą, pieprzem, słodką papryką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obwiąż sznurkiem. Na rozgrzanej patelni obsmaż mięso z każdej strony, włóż do naczynia, piecz 2,5 godziny w temp. 180° C, polewając sosem.
Czas: około 3,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień