Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka ze szparagami"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3180
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 286
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3180
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 286
Składniki
Przygotuj farsz: cebule obierz i po krój w kostkę, podsmaż na patelni. Wydrąż środek z papryki, opłucz i pokrój. Dwa ząbki czosnku obierz i posiekaj. Paprykę i czosnek dodaj do cebuli. Potem dołóż koncentrat pomidorowy i ser. Wymieszaj.
Mięso przekrój na pół, posyp solą oraz pieprzem i rozprowadź równomiernie nadzienie. Pieczeń zwiń w rulon i zwiąż sznurkiem.
Karkówkę piecz około 2 i pół godziny w temperaturze 175 stopni Celsjusza. W połowie pieczenia podlej mięso szklanką wody.
Do garnka z gotującą się wodą wrzuć umytą i obraną marchewkę. Po upływie 5 minut dodaj szparagi (wcześniej utnij ok. 1/3 szparagów od dołu). Gotuj kolejne 10 minut.
Na patelnię przelej sos z pie czeni. Dosyp mąkę kukurydzianą. Rozmieszaj i doprowadź do wrzenia.
Resztę czosnku pokrój w plasterki i podsmaż na maśle. Danie podawaj z czosnkiem, marchewką i szparagami.Źródło: Tele Tydzień