Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karkówka ze spaghetti, pomidorami i migdałami"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 180
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 180
Składniki
Mięso opłucz, osusz i pokrój w większą kostkę (o boku ok. 3 cm). Pomidory umyj, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Następnie pokrój je w kostkę. Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Papryki potnij wzdłuż na ćwiartki i usuń pestki. Kabanosy pokrój w plasterki, a migdały na połówki.
W głębokiej patelni z grubym dnem podsmaż mięso na rozgrzanym oleju (ok. 10 min). Dołóż paprykę, migdały, kabanosy i na końcu czosnek. Przypraw solą i pieprzem. Smaż ok. 2 min na dużym ogniu. Następnie dodaj pomidory. Zalej wszystko litrem wody i, gdy się zagotuje, zmniejsz płomień i duś jeszcze 10 minut.
Makaron spaghetti połam na mniejsze kawałki i dołóż do duszącej się potrawy. Ponownie dopraw ją do smaku i gotuj jeszcze 10 minut. Jeśli zajdzie taka potrzeba, dolej jeszcze około 1/4 l wody.
Gałązki bazylii opłucz, energicznie strzepnij i poodrywaj listki. Posyp nimi gotowe danie.
60 minut, Porcja 650 kcal, Koszt porcji ok. 4,30 zł, Przepis dla 4 osóbŹródło: Kobieta i życie