Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka ze śliwkami na kanapki"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Śliwki zalej wiśniówką (lub innym alkoholem), odstaw, aby namiękły.
Mięso umyj, osusz. Wymieszaj przyprawę do karkówki z cynamonem, imbirem oraz olejem. Pastą natrzyj mięso. Wstaw do lodówki na całą noc.
Naszpikuj mięso goździkami oraz śliwkami. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Podlej wiśniówką (ew. wodą), nakryj naczynie. Wstaw je do gorącego piekarnika. Piecz około 1,5 godziny w temperaturze 160 -170°C.
Podaj na zimno lub na ciepło z surówką z kapusty pekińskiej, jabłka, marchewki z sosem majonezowo -jogurtowym.
Porcje: 8, przygot.: 110 min, cena: 2,60 zł, kalorie 415 kcal.
<strong>Zofia Vogt z Bielska-Białej</strong>Źródło: Takie jest życie