Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczyste i kruchutkie mięso w żurawinowo-jabłkowym sosie , to wyborna propozycja na świąteczny obiad i nie tylko...
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 70
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2151
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 129
Polecam.
Odsłon: 407
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 70
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2151
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 129
Polecam.
Odsłon: 407
Składniki
Plastry karku posolić i posypać pieprzem. Cebulę pokroić w drobną kostkę, jabłka ze skórką pokroić w cząstki i usunąć gniazda nasienne, a żurawinę opłukać.
Na mocno rozgrzanym oleju podsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor.
Na dnie naczynia żaroodpornego poukładać równomiernie kawałki masła i przełożyć do niego podsmażone mięso. Na tej samej patelni zeszklić cebulę, dodać jabłka, podsmażyć , dodać żurawinę, posypać solą, pieprzem i majerankiem. Tak przygotowaną mieszanką obłożyć karkówkę.
Karkówkę piec przez 30 minut w 200st.C , a następnie zmniejszyć temperaturę do 185st.C i piec jeszcze 20 minut. Życzę SMACZNEGO!