Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z żurawiną"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Karkówkę oczyść, umyj, osusz, pokrój na plasterki. Cebulę obierz, posiekaj, jabłka pokrój na cząstki i usuń gniazda nasienne, żurawinę przebierz.
Na rozgrzanym oleju przesmaż mięso z obu stron na lekko złoty kolor, oprósz solą i pieprzem, przełóż do naczynia żaroodpornego.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj jabłka, przesmaż i połącz z umytą żurawiną, oprósz majerankiem, solą, pieprzem, po czym obłóż karkówkę.
W naczyniu rozłóż też równomiernie kawałki masła. Piecz w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 30 min. Mięso podaj oprószone listkami świeżego majeranku.Źródło: Świat kobiety