Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka z ziołami"
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Składniki
Sos z jej pieczenia jest idealny do pyz i klusek
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj ziołami, solą, pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w półksiężyce.
Mięso z cebulą włóż do rękawa foliowego, ułóż w brytfannie. Piecz ok. 60 min. Na 10 min przed końcem przetnij rękaw i dopiecz mięso. Sos zlej do garnka i rozrzedź wodą do uzyskania odpowiedniego smaku. Gotuj, zagęść zawiesiną z mąki ziemn. i wody.
Z WielkopolskiŹródło: Świat kobiety