Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka z winem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Mięso natrzyj przyprawą do karkówki, wstaw na godzinę do lodówki. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na ćwiartki. Marchewkę oczyść, pokrój na plasterki. Seler oczyść, pokrój na kawałki. Jabłka obierz, pokrój na ćwiartki. Cebulę obierz, pokrój w piórka.
Naczynie żaroodporne skrop olejem, wyłóż liściami kapusty. Na nich ułóż karkówkę, obłóż ziemniakami, marchewką i selerem, posyp vegetą.
Rozsyp cebulę, ułóż plastry boczku i jabłka, posyp cynamonem. Przykryj. Piecz 30 min w 200°C. Podlej połową wina, piecz kolejne 30 min. Zalej resztą wina.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 10 cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie