Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka z pieczarkami i papryką"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 542
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 542
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Mięso oczyść, umyj i pokrój w cienkie plasterki. Oprósz solą oraz pieprzem. Grzyby opłucz, pokrój i smaż na oleju, aż odparuje nadmiar płynu. Oczyść cebulę oraz strąk papryki. Cebulę pokrój w piórka, paprykę – na kawałki.
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Układaj na przemian warstwami: mięso, pieczarki i warzywa. sosu wlej do rondelka i zagotuj. Gorącym sosem polej potrawy.
Wierzch posyp szczyptą wegety. Nakryj naczynie. Wstaw do piekarnika i zapiekaj ok. 60 minut w temp. 180°C. Posyp natką.
<strong>Katarzyna Sycik z Konina</strong>
<strong>Porcje 10. 80 min. Cena 2,20 zł. Kalorie 356 kcal.</strong>Źródło: Takie jest życie