Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza propozycja jest bardzo smaczna i prosta. W dobie gdzie wszyscy się spieszą na zrobienie tego dania potrzeba mało czasu.
Polecam.
Odsłon: 303
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 303
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 103
Składniki
Zaczynamy robienie tego dania od pocięcia w grubsze plastry karkówki. Następnie wlewamy do garnka trochę wody i wkładamy mięso. Solimy i pieprzymy.
Całe mięso w garnku posypujemy dużą ilością papryki wędzonej by ten smak dominował w daniu. Zakrywamy pokrywką i zaczynamy dusić podlewając czasami wodą.
Pieczarki obieram i kroimy w ćwiartki. Musi być ich dużo bo pamiętamy, że podczas duszenia pieczarki kurczą się a my chcemy by to było główne warzywo w naszym daniu. To samo robimy z pietruszką.
Po około 30 minutach, pokrojone warzywa dodajemy do mięsa oraz dodajemy trochę majranku. Dusimy dalej na średnim ogniu.
Po około 1 godzinie sprawdzamy czy mięso jest już miękkie. Ja lubię jak jest bardzo miękkie. Jeśli takie jest no to teraz życzę smacznego.