Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki sposób na pyszny obiad :-)
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34511
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34511
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Mięso opłukać i pokroić w plastry. Każdy plaster mięsa oprószyć wegetą i Delikatem Knorr’a z obu stron. Na patelni rozgrzać olej. Plastry mięsa obtaczać w mące i kłaść na rozgrzany tłuszczu. Smażyć z obu stron na rumiano. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Cebule obrać, pokroić w piórka. Na tłuszcz pozostały po smażeniu mięsa włożyć pieczarki i cebulę. Oprószyć solą. Smażyć na małym ogniu. Pieczarki z cebulą wyłożyć na plastry mięsa.
W 1/2 litra wody rozpuścić kostkę mięsną. Zalać wywarem mięso i grzyby. Przykryć naczynie i piec w piekarniku nagrzanym do 200*C przez ok. 1,5 godziny.