Karkówka z pieczarkami

Karkówka z pieczarkami
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: enigma79
Przepis na bardzo kruchą karkówkę. świetna na obiad lub nawet na przyjęcia.

Składniki

  • 60 dag karkówki
  • 4 duże cebule
  • 50 dag pieczarek
  • przyprawa do gyrosa
  • Sól
  • Pieprz
  • masło klarowane

Przygotowanie

  1. Umyj mięso. Pokrój je w 1,5 cm plastry.Podsmaż na maśle z obu stron. Odłóż na talerz. Posyp z obu stron przyprawą do gyrosa.

  2. Pokrój w talarki pieczarki i cebulę. Podsmaż na pozostałym po karkówce maśle.. Posyp szczyptą soli i pieprzu.

    Powstały farsz podziel na pół.

    Przygotuj naczynie żaroodporne.

  3. Pierwszą warstwę farszu połóż na spód naczynia żaroodpornego,potem mięso i przykryj pozostałym farszem.
    Wszystko piecz w piekarniku rozgrzanym do 180stopni przez 45min.

    Smacznego:)

Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 07 listopada 2017
Bardzo smaczne połączenie <3
rosynka 16 marca 2019
Pysznosci! Zrobilam i polecam wszystkim. Dziekuje za ciekawy przepis.
Składniki
  • 60 dag karkówki
  • 4 duże cebule
  • 50 dag pieczarek
  • przyprawa do gyrosa
  • Sól
  • Pieprz
  • masło klarowane
Składniki