Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 85
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 542
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1465
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 85
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 542
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1465
Składniki
Karkówkę (ew. łopatkę) opłucz, osusz. Posyp solą oraz pieprzem. Natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Potem mięso rozetnij na duży płat. Posmaruj sosem pesto. Ciasno zwiń. Obwiąż mocną bawełnianą nitką. Ułóż w brytfance. Obłóż gałązkami rozmarynu.
Cukinię pokrój w plasterki. Szalotki obierz. Mięso obłóż szalotkami, plasterkami cukinii. Warzywa posyp solą i pieprzem. Skrop oliwą. Całość podlej bulionem. Piecz godzinę w temp. 175oC. Pomidorki dodaj do mięsa ok. 20 minut przed końcem pieczenia.Źródło: Naj