Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z kukurydzą i papryką"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1024
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1187
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12064
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1024
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1187
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12064
Składniki
Karkówkę umyj, osusz. Wierzch natnij w kilku miejscach. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, natrzyj mięso. Posyp ze wszystkich stron przyprawą do wieprzowiny. Szczelnie owiń w folię spożywczą, włóż do lodówki na noc.
Cebulę obierz, posiekaj. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, pokrój w niewielką kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj paprykę, smaż 10 minut. Nadmiar płynu odlej.
Dodaj osączoną z zalewy kukurydzę, wymieszaj. Jajko roztrzep z mąką. Dodaj do jarzyn, wymieszaj, smaż 1-2 minuty. Przypraw solą.
Masą napełnij nacięcia w karkówce. Włóż do rękawa do pieczenia, zrób kilka dziurek. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz około półtorej godziny. 15 minut przed końcem pieczenia rozetnij rękaw, temperaturę zwiększ do 200°C.Źródło: Chwila dla Ciebie