Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka z jabłkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4919
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 880
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4919
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 880
Składniki
Karkówkę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na plastry, lekko rozbić tłuczkiem. Na patelni rozgrzać olej. Przesmażyć mięso z obu stron na lekko złoty kolor, oprószyć solą i pieprzem. Plastry karkówki zdjąć z patelni (olej ze smażenia zachować), przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Cebulę obrać, posiekać. Jabłka pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne. Żurawinę przebrać. Na oleju pozostałym ze smażenia mięsa zeszklić cebulę, dodać jabłka, przesmażyć i połączyć z żurawiną. Oprószyć majerankiem, solą i pieprzem.
Obłożyć tym karkówkę, przykryć kawałkami masła. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez ok. 30 minut. Podawać obsypane listkami świeżego majeranku.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium