Karkowka z chrzanem

Karkowka z chrzanem
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Dobre.

Składniki

Przygotowanie

  1. karkówkę pokroić w plastry,zbić tłuczkiem,każdy plaster posypać solą,pieprzem i majerankiem

  2. płaty mięsa otoczyć w mące i kłaść na rozgrzany olej,smażyć na rumiano,i przełożyć do garnka,wlać dwie szklanki wody,dodać przyprawy i pokrojoną marchewke,dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa

  3. do miseczki włożyć chrzan,łyżkę maki,śmiętanę dodac wody i dokładnie wymieszać

  4. tak przygotowany sos wlać powoli do garnka,wymieszać chwilę pogotować i mozna podawać np z ziemniakami

  5. ja karkówke podałam z chlebem,na talerzu położyc dwie kromki chleba,na to plastry karkówki,całość polać sosem i gotowe

Komentarze do przepisu (9)

jagoda114 04 września 2011
Wygląda tak apetycznie, że aż ślinka cieknie.
taura 05 września 2011
uwielbiam te smaki!
mufinka 05 września 2011
Apetycznie, kolorowo i z pewnością smacznie! Jak w każdym Pani przepisie... :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki