Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 312
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5016
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 312
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5016
Składniki
Karkówkę umyj, osusz. Zioła opłucz, poodrywaj od gałązek igiełki rozmarynu i listki tymianku. Mięso natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem. Obłóż ziołami i obwiąż nitką. Zalej winem, marynuj przez 3 godziny. Cebulę obierz. Cukinie oraz bakłażany umyj i wytrzyj.
Warzywa pokrój w kostkę. Mięso włóż do brytfanki, podlej marynatą. Piecz 40 min w temp. 175oC. Dodaj do mięsa. Mięso polej przecierem, posyp solą, pieprzem i płatkami chili. Skrop oliwą. Piecz jeszcze 50 min. Ozdób marynowanymi paprykami.Źródło: Naj