Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka w zalewie"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1060
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1383
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12990
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1060
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1383
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12990
Składniki
Karkówkę naszpikuj czosnkiem, natrzyj solą peklową, pieprzami. Owiń folią i wstaw na 2 doby do lodówki. Wymieszaj zalewy. Karkówkę włóż do rękawa, zalej zalewą, zamknij. Piecz 30 min w temp. 200°C. Zmniejsz temp. i piecz 50-60 min.
Porcje 15, 100 min, Cena 2,60 zł, Kalorie 180 kcal
Przepis Bożeny Żurman z Łazów</strong>Źródło: Takie jest życie