Karkówka w sosie słodko kwaśnym z pieczarkami

Karkówka w sosie słodko kwaśnym z pieczarkami
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Mięso przykryte pysznym sosem z dodatkiem pieczarek.

Składniki

  • ½ kg karkówki
  • 2 sosy słodko kwaśne Łowicza
  • Przyprawa do karkówki
  • 25 dag pieczarek
  • Sól
  • Pieprz
  • Cebula
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 1. Karkówkę kroimy w plastry, doprawiamy przyprawą oraz solą.
    2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  2. 3. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.

  3. 4. Cebule obieramy i kroimy kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 5. Do cebuli dodajemy pieczarki.

  5. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 7. Wlewamy sos, chwilę gotujemy.

  7. 8. Przekładamy na mięso.

  8. 9. Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
    10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

klaudia11098 04 stycznia 2019
Bardzo dobra karkówka ;) Zostaje u mnie na dłużej :)
KulinarnaChwila 04 stycznia 2019
bardzo mi miło :)))
Składniki
  • ½ kg karkówki
  • 2 sosy słodko kwaśne Łowicza
  • Przyprawa do karkówki
  • 25 dag pieczarek
  • Sól
  • Pieprz
  • Cebula
  • Olej do smażenia
Składniki