Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka w sosie piwnym z makaronem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 561
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 32
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 67
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 30
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 327
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 561
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 32
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 67
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 30
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 327
Składniki
Karkówkę opłucz, osusz i pokrój na 1-centymetrowe plastry. Pokrojone porcje mięsa rozbij, posól i dopraw pieprzem. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso z obu stron na złoty kolor. Przełóż je na talerz. Na wypieczonym sosie podsmaż drobno posiekaną cebulę. Wlej trochę piwa. Sos gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut. Po tym czasie dolej resztę piwa. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj w niewielkiej ilości wody, aż uzyskasz gładką konsystencję. Całość wlej na patelnię i zagęść sos. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie na patelnię wrzuć plastry mięsa i podgrzej je w sosie. Mięso podawaj polane sosem piwnym i makaronem wymieszanym z warzywami.
Makaron z warzywami
Marchewkę i pora dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Warzywa obierz i pokrój w cienkie, długie paseczki. Cukinię oczyść i usuń gniazda nasienne, również pokrój.
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim warzywa. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Odcedź i zalej zimną wodą. Odstaw do odsączenia.
Do podsmażonych warzyw dodaj makaron. Całość dokładnie wymieszaj i podsmaż. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wrzuć drobno posiekaną natkę pietruszki i odstaw.Źródło: Na żywo