Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka w sosie musztardowym"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 353
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1290
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14748
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 353
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1290
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14748
Składniki
Plastry karkówki opłucz, osusz, rozbij tłuczkiem. Włóż do miseczki. Musztardę wymieszaj z miodem, sosem sojowym, olejem oraz pieprzem i tymiankiem. Zalej tym mięso. Przykryj folią. Odstaw na mniej więcej godzinę.
Następnie plastry karkówki przełóż do garnka. Podlej pozostałą marynatą i bulionem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj około 45 minut, aż mięso będzie miękkie. Gotowe plastry karkówki przełóż na ogrzany talerz. Polej sosem z gotowania. Posyp natką. Podawaj np. z ziemniakami z wody albo kluskami śląskimi.Źródło: Tina