Karkówka w pomidorach z pieczarkami

Karkówka w pomidorach z pieczarkami
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Pyszna, krucha i soczysta. Najlepiej przygotować ją właśnie teraz, kiedy to pomidory są najsmaczniejsze

Składniki

  • Karkówka- 5 plastrów
  • Cebula biała- 2 szt.
  • Papryka czerwona- 1 szt.
  • Pieczarki- 25 dag
  • pomidory- 2 szt.
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso lekko rozbij, posól i popieprz z każdej strony. Maczaj w ketchupie. Cebule pokrój w piórka, paprykę w cienkie paski. Pieczarki i pomidory pokrój w plastry. W naczyniu żaroodpornym ułóż kolejno mięso, cebulę, pieczarki, paprykę i plastry pomidora. Piecz pod przykryciem przez 210 stopni C przez ok. 1 h. Podawaj z ziemniakami i ulubionymi dodatkami.

Składniki
  • Karkówka- 5 plastrów
  • Cebula biała- 2 szt.
  • Papryka czerwona- 1 szt.
  • Pieczarki- 25 dag
  • pomidory- 2 szt.
  • Sól
  • Pieprz
Składniki