Karkówka w pomadzie majonezowej z pieczarkami

Karkówka w pomadzie majonezowej z pieczarkami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Aromatyczna karkówka pieczona w sosie majonezowym z dodatkiem mini pieczarek.

Składniki

  • 70 dag karkówki
  • 30 dag pieczarek malutkich
  • 2 średnie cebule
  • oliwa do smażenia
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki Maggi w płynie
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka mąki
  • pół łyżki przyprawy do karkówki
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Karkówkę pokroić w plastry, rozbić cienko.
    Wszystkie składniki na sos połączyć, dokładnie wymieszać.
    Mięso wrzucić do sosu majonezowego i zostawić na całą noc w lodówce.

  2. Następnie karkówkę wraz z sosem przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy cebulą pokrojoną w pióra, oraz na wierzch kładziemy podsmażone pieczarki.

  3. Zapiekamy pod przykryciem ok 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 200’C.
    Na około 20 minut przed końcem pieczenia odkryć mięso i dopiec wierzch na chrupko.

Komentarze do przepisu (2)

rosynka 10 września 2016
To musi byc pyszne!!!
ski_ttles 23 lutego 2018
Przepyszne! Wypróbowane, godne polecenia, wyśmienite!
Składniki
  • 70 dag karkówki
  • 30 dag pieczarek malutkich
  • 2 średnie cebule
  • oliwa do smażenia
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki Maggi w płynie
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka mąki
  • pół łyżki przyprawy do karkówki
  • sól do smaku
Składniki