Karkówka w plastrach z cebulą

Karkówka w plastrach z cebulą
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Ewa_gotuje
Tak przygotowana karkówka dosłownie rozpływa się w ustach. Przepis pochodzi z 402. odcinka programu Ewa Gotuje

Składniki

  • 1 kg karkówki
  • sól
  • pieprz
  • gęsty majonez
  • ostra musztarda
  • 2 duże cebule
  • koperek do dekoracji
  • do podania: ulubiona surówka, np. colesław

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w plastry. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem oraz posmarować musztardą i majonezem. Ułożyć w okrągłym naczyniu do zapiekania, przekładając plastrami cebuli. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin (lub jeszcze lepiej na całą noc). Po tym czasie upiec w piekarniku – 1 godzina, 180 st. C.
    Udekorować koperkiem. Podawać z ulubioną surówką, np. colesław.

Składniki
  • 1 kg karkówki
  • sól
  • pieprz
  • gęsty majonez
  • ostra musztarda
  • 2 duże cebule
  • koperek do dekoracji
  • do podania: ulubiona surówka, np. colesław
Składniki