Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 148
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 148
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Składniki
Karkówkę umyć i osuszyć. Pokroić w plastry. Czosnek przecisnąć przez praskę, natrzeć nim karkówkę. Każdy plaster mięsa natrzeć solą i oprószyć papryką, a na koniec posmarować musztardą. Odstawić na minimum 2 godziny do lodówki. Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem. Plastry karkówki ułożyć naczyniu obok siebie. Na każdym plasterku położyć niewielką ilość smalcu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec do miękkości.