Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucha i wilgotne mięsko, idealne na wykwintny obiad.
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 263
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 741
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 144
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 41
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 263
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 741
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 144
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 41
Składniki
Do miseczki wlewamy olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli, szczyptę pieprzu, wędzoną paprykę, tymianek i sos Worcestershire. Wszystko dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso, wkładamy do szklanego naczynia, przykrywamy i zostawiamy w lodówce na ok 8h (najlepiej na całą noc).
Gdy się zamarynuje przekładamy je do rękawa. Ustawiamy piekarnik na 100 stopni i pieczemy godzinę. Po godzinie zwiększamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy kolejne 3 godziny.
Po upieczeniu kroimy w plastry i podajemy z kaszą lub ziemniakami. Świetnie smakuje z żurawiną lub konfiturą z borówki.
Smacznego :)