Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tak przygotowana karkówka nadaje się idealnie na grilla lub po prostu tradycyjny obiad. Mięso możemy zamarynować wcześniej.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 158
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1108
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 158
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1108
Składniki
Mięso karkówki kroimy na plasterki. Jogurt mieszamy z musztardą ( dijon lub może też być chrzanowa lub rosyjska), solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Cebulę kroimy w piórka. Mięso, cebulę mieszamy z jogurtową marynatą. Tak przygotowane mięso grillujemy na złoty kolor z obu stron lub wrzucamy do piekarnika. W piekarniku Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Karkówka gotowa do zajadania. Tak przygotowane mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.