Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karkówka w barbecue"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Składniki
Na maśle podsmaż posiekaną szalotkę. Dodaj ketchup, syrop klonowy, ocet, musztardę, sos chilli i gotuj, mieszając 10 minut. Odstaw do ostudzenia.
Mięso natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem i sosem. Odstaw na noc. Karkówkę wyjmij i podsmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż do żaroodpornego naczynia, posmaruj sosem i piecz godzinę pod przykryciem w temperaturze 180 °C. Odkryj pod koniec pieczenia.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień