Karkówka po cygańsku

Karkówka po cygańsku
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Anna1988
Pyszne, rozpływające się w ustach mięso.

Składniki

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić w talarki i zeszklić na oleju. Karkówkę pokroić w plastry ( nie rozbijać ). Opanierować w jajku i bułce tartej, obsmażyć. Wyłożyć karkówkę do naczynia żaroodpornego. Na mięso położyć cebulę.

  2. Do garnka wlać keczup, dodać czosnek, ocet, wodę, kostkę rosołową, paprykę, cukier, sól, musztardę i pieprz. Wszystko razem wymieszać, zagotować. Sosem polać mięso i cebulę. Przykryć naczynie.

  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 180 stopni. Piec 1-1,5 godziny.

  4. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

  5. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (6)

alutka50 01 lutego 2012
przepyszne mięsko, robiłam już takie
Afrulu 01 lutego 2012
Ciekawy sposób na przygotowanie mięsa...do wypróbowania,dziękuję :)
babciaaneczka 01 lutego 2012
Muszę wypróbować przepis, to coś innego, a trzeba potrawy urozmaicać. Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki