Karkówka pieczona z warzywami

Karkówka pieczona z warzywami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Kruche i delikatne mięso, łatwe i szybkie w przygotowaniu.

Składniki

  • Karkówka - 4 plastry
  • Cebula biała - 1 szt.
  • Papryka czerwona - 1/2 szt.
  • Pieczarki - 20 dag
  • Marynata do mięsa - 20 g - 1 szt
  • Zioła prowansalskie - 2 łyżeczki
  • Rękaw do pieczenia

Przygotowanie

  1. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Karkówkę umyć lekko rozbić , włożyć do przygotowanej marynaty, pozostawić na 2 godziny. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić.

  2. W naczyniu żaroodpornym ułożyć rękaw, włożyć plaster karkówki a na nim 1/4 pokrojonej cebuli.

  3. Na cebuli paprykę.

  4. Na papryce porcję pieczarek i posypać 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich.

  5. Z pozostałymi plastrami postąpić tak samo. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić przygotowaną karkówkę i piec 40 minut. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 29 listopada 2020
Pyszotka:)
Składniki
  • Karkówka - 4 plastry
  • Cebula biała - 1 szt.
  • Papryka czerwona - 1/2 szt.
  • Pieczarki - 20 dag
  • Marynata do mięsa - 20 g - 1 szt
  • Zioła prowansalskie - 2 łyżeczki
  • Rękaw do pieczenia
Składniki