Karkówka pieczona z pieczarkami

Karkówka pieczona z pieczarkami
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Krucha i smaczna karkówka na obiad.

Składniki

  • Karkówka wieprzowa 1 kg
  • Cebula biała 1 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Pieczarki ½ kg
  • Sól i pieprz do smaku
  • Przyprawa do karkówki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w grube plastry. Natrzeć przyprawami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na mięsie ułożyć oczyszczone i pokrojone pieczarki, cebulę i paprykę. Przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec przez godzinę, wytworzony sos zagęścić i polewać upieczoną karkówkę do obiadu.

Składniki
  • Karkówka wieprzowa 1 kg
  • Cebula biała 1 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Pieczarki ½ kg
  • Sól i pieprz do smaku
  • Przyprawa do karkówki
Składniki