Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona w plastrach to pomysłowe i smaczne danie dla całej rodziny, idealne na świąteczny obiad.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 253
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 398
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 307
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 265
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 253
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 398
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 307
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 265
Składniki
Do miski wlewamy olej, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i czarny pieprz oraz musztardę, wszystko dokładnie razem łączymy.
Karkówkę kroimy w grubsze plastry a następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Pokrojoną karkówkę wkładamy do marynaty i dokładnie obtaczamy w niej mięso, po czym odstawiamy na godzinę do lodówki.
Po tym czasie plastry mięsa wyciągamy z lodówki i przekładamy do żaroodpornej formy posmarowanej tłuszczem, układając jeden obok drugiego. Obraną cebulę kroimy w grubsze plastry i układamy na karkówce, na każdym kawałku mięsa umieszczamy plaster żółtego sera a ser smarujemy majonezem. Tak przygotowana karkówkę pieczemy około 60 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st C.