Karkówka pieczona w piekarniku z pomidorami i cebulą

Karkówka pieczona w piekarniku z pomidorami i cebulą
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Karkówka jest miękka i soczysta. Najlepiej smakuje z ziemniakami.

Składniki

  • 1/2 kg karkówki
  • 4 pomidory
  • 4 cebule
  • szklanka pikantnego keczupu
  • 1/4 szklanki wody
  • przyprawa do karkówki

Przygotowanie

  1. Karkówkę kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Smarujemy cienko olejem, posypujemy przyprawą do karkówki i odstawiamy na noc do lodówki. Obraną cebulę i pomidora kroimy w plastry.

  2. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Układamy warstwę plastrów mięsa, cebulę i pomidory. Robimy to do wyczerpania składników.

  3. Keczup rozrabiamy z wodą i zalewamy nim mięso. Pieczemy przez 2h w temperaturze 180 stopni.

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 14 stycznia 2018
Do tej karkówki ta sałatka z czosnkiem też będzie dobra ;)
Fajne żarełko, a z grzybkami, to już NIEBO xD
ErJot 15 stycznia 2018
Apetyczne mięsko:)
Składniki
  • 1/2 kg karkówki
  • 4 pomidory
  • 4 cebule
  • szklanka pikantnego keczupu
  • 1/4 szklanki wody
  • przyprawa do karkówki
Składniki